Allergie -opluchting van een Neti Pot

Spring brengt bloemen en bomen en pas groeiend gras. Helaas impliceren deze vrolijke voorbode van warmer weer en langere dagen voor talloze mensen ook het begin van het allergieseizoen. Allergie medicijnen verlichten de symptomen, maar hebben vaak onaangename bijwerkingen. Een natuurlijk alternatief dat nuttig is geweest voor talloze allergiepatiënten is de normale praktijk van een nasale wasbeurt door een neti -pot te gebruiken.

De nasale passages zijn bekleed met een dunne laag slijm dat een van de eerste verdedigingsregels van ons lichaam tegen ziekte is. Een neuswas houdt deze laag slijm vochtig, schoon en gezond. En vergeleken met andere nasale wasbeurt technieken, is het gebruik van een neti -pot eenvoudig. Een neuswas kan net zo routine zijn als het poetsen van je tanden.

Spoelen met zoutoplossing is een aloude praktijk in het Oosten. Hier in het Westen wordt de nasale wasbeurt al tientallen jaren gebruikt als een impliceert van het behandelen van sinusproblemen, verkoudheid, allergieën en post-nasale druppel en om het effect van milieuvervuiling tegen te gaan.

Ademen door de neusfilters en omstandigheden de binnenkomende lucht. De nasale passages zijn bekleed met een dunne laag slijm dat vuil, stof en pollen vangt en gestaag naar de achterkant van de neusholte beweegt en zich in de keel vestigt, waar het wordt ingeslikt. Zoutere nasale spoelingen dragen sommige van deze onzuiverheden uit het lichaam voordat ze je maag bereiken.

Ze houden ook deze beschermende laag slijm goed functioneren. Als het slijm te dik en droog of te dun en loopneus wordt, is het eenvoudiger voor bacteriën en virussen om de nasale voering binnen te dringen en de zwelling en overtollige ontlading van slijm te veroorzaken, noemen we een ‘kou’. Dat is de reden waarom het gorgelen of snuiven van een beetje zout water bij het eerste teken van een verkoudheid een nietje van volksgeneeskunde is. De Neti Pot zet deze beproefde tradities van hygiëne voort.

Voor sommige mensen is de nasale wassing net zo routine als het poetsen van hun tanden. Anderen gebruiken het voor bepaalde doeleinden. Voorgesteld gebruik:

Doe de nasale wasbeurt om wakker te worden, maak je neusgaten vrij en begin de dag vrij te ademen.

Gebruik het om overtollig slijm te verwijderen wanneer u nasale congestie ervaart.

Doe het meerdere keren per dag tijdens het allergieseizoen om de neusgaten van pollen en andere allergenen te ontdoen.

Gebruik de neuswas wanneer u bent blootgesteld aan roet, stof, rook of andere verontreinigingen in de lucht.

Gebruik het om slijmophoping op te lossen in droge klimaten of in airconditioning of verwarmde kamers, of na vliegreizen.

Ik gebruik al enkele jaren regelmatig een neti -pot en ik krijg zelden verkouden, noch heb ik allergieproblemen.

Een neuswas is geen vervanging voor medische behandeling. Iedereen met chronische ontsteking van de nasale passages of andere oor-, neus- of keelaandoeningen zou medische hulp moeten zoeken.

Neti Pot kan online worden gekocht of bij Whole Foods supermarkten en andere gezondheidsvoedingswinkels.

Uw dieren kunnen bijdragen aan uw pollenallergie. Als je dieren naar buiten gaan, zullen ze ongetwijfeld stuifmeel aantrekken in hun vacht. Veeg ze af met een vochtige handdoek wanneer ze binnenkomen – op die manier, wanneer je met hen knuffelt, zul je geen geconcentreerde dosis pollen inademen!

Amber geeft er de voorkeur aan om van binnenuit te genieten.

Ingrid King

Misschien vind je het ook leuk:
Natuurlijke allergierelief

Cat Allergy Study is op zoek naar deelnemers voor nieuwe allergiebehandeling

Doorbraak in Cat Allergy Research biedt hoop op nieuwe behandelingen

«Belastingen en dankbaarheid
Bloemkracht »

2 opmerkingen over allergierelief van een Neti Pot

Ingrid zegt:

29 april 2009 om 15:29 uur

Bedankt voor je reactie, Anlina.

Ik heb de mijne de afgelopen dagen zwaar gebruikt, met pollentellingen in dit gebied af van de schaal.

Antwoord

Anlina Sheng zegt:

29 april 2009 om 14.55 uur

Ik hou van mijn neti -pot. Ik heb het de laatste tijd niet verwaarloosd en heb geen allergieën, maar ik vind wel dat het echt opfleist en mijn sinussen opruimt en ik voel dat ik veel beter kan ademen nadat ik heb gespoeld.

Antwoord

Laat een antwoord achter annuleren antwoord
Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *
Opmerking *
Naam *

E -mail *

Door een opmerking achter te laten, gaat u akkoord met het verzamelen van uw gegevens door deze site volgens onze
Privacybeleid.
*

Stel me op de hoogte van follow-up opmerkingen via e-mail. U kunt zich ook abonneren zonder commentaar te geven.

Δ