Vereist mijn hondenhond een griepprik?

AddThis Sharing -knoppen aan FacebookfaceBookFacebookShare aan TwittertwitterTwitterShare naar PinterestPinterestPinterestShare aan Moreaddthismore

In de afgelopen jaren hebben veel meer en veel meer kennels een griepprik nodig voor honden, naast andere vaccinaties voor instappen. Bovendien nemen veel meer en veel meer dierenartsen ook de griepvaccinatie op als onderdeel van de kernvaccinaties in hun praktijk. Naar mijn gezichtspunt is de griepvaccinatie niet alleen niet effectief (zoals bij mensen), maar de beveiliging op lange termijn is ook een zorg, op voorwaarde dat het metaalmateriaal zoals kwik in veel van deze vaccinaties aanwezig is.

De griepvaccinatie werd vele jaren geleden vastgesteld nadat een groep windhonden griepachtige symptomen had gevestigd nadat ze in de buurt van renpaarden waren gehuisvest met vergelijkbare symptomen. In de komende jaren werden sporadische situaties van griepuitbraken ook gezien in kennels in het hele land. In veel gevallen omvatten de symptomen matige symptomen van de bovenste ademhalingsmiddelen met oog- en neusafvoer, naast matig hoesten. Sommige situaties hadden helemaal geen symptomen, terwijl zelden andere situaties veel ernstigere ademhalingssymptomen hadden. Angst en slechte hygiƫne lijken de grootste functies te spelen in de vraag of huisdieren veel ernstiger symptomen vaststellen, en vaccinatie heeft een beetje invloed gehad op de ernst of incidentie van deze ziekte naar mijn mening.