Wanneer moet u een agressieve hond euthanaseren?

Hoe begrijp je precies wanneer je een agressieve hond moet euthanaseren?

Als u te maken hebt met de beslissing om een ​​agressieve hond te euthanaseren, spijt het me zo. Ik hoop dat je vrede ontdekt met je beslissing.

Sommige honden zijn echt gevaarlijk voor de samenleving. Ze hebben geprobeerd te bijten of ze hebben al gebeten of aangevallen. Ze zijn in staat om ernstige verwondingen te veroorzaken.

Als je een van deze honden bezit of leuk vindt, wil ik dat je weet:

Het is niet jouw fout

Je bent een geweldige hondeneigenaar

Je vindt je hond leuk

Alleen u begrijpt het juiste antwoord

Mensen zullen ongevoelig zijn

De meeste mensen houden van dieren, maar ze kunnen ook ongelooflijk losmaken voor elkaar.

Ooit iemand horen zeggen dat zoiets is:

“Geef de ene aan de andere kant van de riem de schuld.”

Of: “Er zijn geen arme honden, alleen arme eigenaren.”

Deze berichten “geen arme honden, alleen arme eigenaren” kunnen onaangenaam zijn voor iemand die leuk vindt en voor haar hond zorgt, is echter te maken met ernstige agressie van honden. Agressie bij honden kan worden geactiveerd door verschillende complexe problemen. Een “slechte eigenaar” is slechts één mogelijkheid onder vele anderen. Het labelen van alle agressieve honden als honden met “slechte eigenaren” zal mensen niet helpen de steun te krijgen die ze nodig hebben.

Gevaarlijke honden

Het probleem van gevaarlijke honden en wat ze aan hen moeten doen, is een moeilijk onderwerp voor degenen onder ons in de dierenwereld. (En ik ben niet noodzakelijkerwijs verwijst naar gevaarlijke honden in de juridische zin, wat een complexer onderwerp is.) We willen allemaal geloven dat we in staat zijn om deze moeilijke honden te ‘repareren’. Soms zijn we in staat. Soms zijn we dat niet.

Wanneer een hondeneigenaar wordt behandeld met de moeilijke optie om een ​​agressieve hond te euthanaseren, beoordelen de rest van ons snel. Wij geloven dat we ‘beter’ hadden kunnen doen als die hond van ons was geweest. We zouden geduldiger zijn geweest. We zouden meer geld hebben uitgegeven aan een veel betere trainer. We hadden de hond meer leuk gevonden. gaf hem meer tijd. We zouden nooit ‘opgeven’.

Hoe arrogant. Deze attitudes zijn niet nuttig.

Hoewel ik geloof dat 90 procent of meer agressieve honden zo goed kan als moeten moeten worden gerehabiliteerd, geloof ik dat we ook moeten toegeven wanneer we te maken hebben met de andere 10 procent.

We kunnen ze niet allemaal repareren

Geen enkele hoeveelheid like of training of ervaring zal elke hond repareren. Dat is tenminste mijn overtuiging.

Hoewel ik de beweging steun om een ​​einde te maken aan het doden van gezonde, adoptable honden in Amerikaanse schuilplaatsen, zijn gevaarlijke honden voor mij niet in vorm in die vergelijking. Sommige agressieve honden kunnen veilig in de juiste huizen worden behandeld, maar andere agressieve honden zijn niet adopteerbaar. evenals sommigen moeten worden gedood. Dat is toch mijn overtuiging. Geen enkele hond van mij zal ooit komen vóór de veiligheid van enig soort mens.

Ik ben aan het einde van een hondenaanval geweest, en het is niet mooi. Ik zeg niet dat deze hond in de 10 procent was. Ik zeg dat elke eigenaar naar zijn of haar eigen hond moet kijken en de allerbeste optie moet maken voor zijn of haar unieke omstandigheden. Ik zal nooit nog een hondeneigenaar vertellen wat ik moet doen.

Totdat ik de moeilijke optie moest maken om een ​​huishoudhond al dan niet te euthanaseren – niet om zijn fysieke lijden te beëindigen, maar om anderen tegen schade te beschermen – kan ik anderen niet bekritiseren.

We vereisen allemaal dat we onze oordelen omzetten van empathie en ondersteunend zijn:

“Het spijt me te horen van uw situatie. Ik wens dat ik zou kunnen helpen. ”

Of

“Het spijt me zo te horen van uw verlies.”