Alles wat ik wil voor Kerstmis is absoluut geen huisdier

addThis Sharing -knoppen naar facebookfacebookfaceBookShare naar TwittertwitterTwitterShare naar PinterestPinterestPinterestShare naar Moreaddthismore1

Onlangs zag ik een oude Disney -favoriet, zowel vrouw als de zwerver. Voor degenen onder u die het misschien niet begrijpen (en als u dat niet doet, voor schaamte), gaat de titulaire vrouw haar huishouden binnen als een kerstcadeau van Jim Dear aan Darling. Ondanks het uitroepen van Darling van plezier, kon ik niet helpen om mijn hoofd te schudden. Ik zou nooit iemand vergeven dat hij mij een huisdier voor Kerstmis heeft gegeven.

Omdat wanneer u iemand een huisdier voor Kerstmis biedt (of een andere soort andere gelegenheid), u niet alleen iemand een dier biedt; U geeft hen de verplichting die dat omvat – een verplichting die die persoon niet zo goed heeft gevraagd en extreem mogelijk niet wil.

Laten we even de tijd nemen en nadenken over wat u echt iemand verstrekt wanneer u hem of haar een huisdier geeft:

Dierenarts kosten: dit is misschien niet zo veel een probleem met specifieke huisdieren – zeg een vis of een heremietkrab – maar het is altijd een mogelijkheid. Als je van een huisdier houdt, vind je het leuk, evenals wanneer het ziek wordt, neem je het mee naar de dierenarts. . . Zelfs als je vijftig mijl naar de dichtstbijzijnde “exotische” dierenarts moet rijden, omdat alle dierenartsen in de stadsgrenzen geloven dat je van je rocker bent. En dat zijn gewoon zieke bezoeken. Katten en honden omvatten de zorg van routinematige opnamen en inspecteren UPS.

Voedselkosten: we moeten allemaal eten, inclusief onze huisdieren, en niemand houdt ervan om toe te voegen aan de reguliere supermarktkosten zonder zelfs maar gevraagd te worden.

Kosten/woonruimte kosten: het maakt niet uit met welk huisdier je leven, het moet een kooi hebben (kennel, koerier, hek enz.). Maar de kosten eindigen niet met alleen dat een persoon-item: kleine dieren hebben een constante kooi-reiniging en nieuw beddengoed nodig, katten hebben kattenbakken die zich niet zo goed vullen en zichzelf leegmaken, evenals bijhverdende achtertuinen doen het echt vereiste om op routinematige basis te worden opgeruimd. Korting en het onderhoud van de woonruimte zullen u niet alleen geld geven, maar ook iets oneindig veel waardevoller – tijd.

Accessoire -kosten: speelgoed, riemen, bithuizen, outfits, enz. Evenals de persoon die u een huisdier wilt verstrekken, zou geen enkele vorm van die dingen kopen, dan zijn ze veel zeker niet het type om een ​​te willen huisdier als cadeau.

Reiskosten: of u nu aan boord gaat van uw honden bij de dierenarts of de papegaai verlaat met tante Cindy, u zult op de een of andere manier moeten “betalen”. (Persoonlijk moet ik liever geld betalen dan een familielid een plezier verschuldigd is, maar dat ben ik alleen.) Evenals het nemen van de dieren met u op de hoogte van problemen op zichzelf (vaak kost je gemoedsrust).

Zelfs als de persoon die je opzadelt met een enorme oude zak van verplichting, vrijelijk heeft toegegeven dat hij of zij een huisdier wil, willen mensen meestal graag het huisdier zelf uitkiezen. Wat een persoon gelooft is dat een fantastisch temperament misschien nog een persoons concept van een nachtmerrie is. (Verschillen in temperament en karakter zijn de belangrijkste redenen voor rasspecifieke reddingen. Border Collies zijn niet voor iedereen en noch zijn laboratoria, Yorkies, corgieën, enz.)

De enige methode die je ooit iemand anders zou moeten kopen, een huisdier (en ik spreek hier over volwassenen, niet over kinderen – dat is zijn eigen blogpost) is als je in orde bent met het volledig vernietigen van de verrassing, omdat je de vereiste A) maakt) Natuurlijk is die persoon in orde met het krijgen van een huisdier en b) Laat die persoon het huisdier uitkiezen. Als het niet goed is met het vernietigen van de verrassing, dan is het enige type dier dat je zou moeten kopen voor iemand een gevulde.