Alopecia X in Dogs

AddTHis Deling Buttons Share to FacebookFacebookFacebookShare naar TwittertwitterTwitterShare naar PinterestPinterestPinterestShare naar Moreaddthismore7

Een zeer interessante huidconditie in de veterinaire klinieken is bekend bij veterinaire dermatologen als alopecia X. Deze haarfollikel en cyclusafwijking is een stuk bekender in bepaalde rassen zoals speelgoed en miniatuurpoedels. Sommige dierenartsen hebben dit syndroom aangeduid als haarcyclusarrest. Dit syndroom kan honden van beide seks beïnvloeden, ongeacht de onzijdige of leeftijdsstatus. Er zijn gevallen gemeld bij honden zo jong als een jaar oud, evenals honden zo oud als 10-12.

De normale wetenschappelijke presentatie is het symmetrische, geleidelijke verlies van haar over de stam en de onderkant van het lichaam, die vaak de achterkant van de dijen beïnvloedt. Het lijkt erop dat in veel gevallen het haarverlies niet zoveel met het hoofd- en voorste ledematen betrokken is als het onderste uiteinde van het lichaam. Er is vaak een secundaire verdikking of ontwikkeling van hyper-pigmentatie van de huid in de loop van de tijd. De meeste honden die dit syndroom ontwikkelen, zijn niet systemisch ziek, en het is niet bekend waarom de haarcyclus in deze gearresteerde toestand ingaat. Hoewel de diagnose kan worden vermoed op basis van wetenschappelijk uiterlijk, is huidbiopsie om deze te onderscheiden van andere vachtaandoeningen waarschijnlijk de meest definitieve test.

Hoewel ik heb zien zien dat sommige dierenartsen hormonen zoals melatonine gebruiken bij de behandeling van getroffen honden, zijn er momenteel echt geen effectieve behandelingen bewezen. Als een holistische dierenarts heb ik ontdekt dat, als dierenvoogden hun familie huisdieren plaatsen op een veel meer evolutionair, goed op rauw vlees gebaseerd dieet, en werken met een holistische dierenarts aan het gebruik van voedingssupplementen en homeopathische remedies in de loop van de tijd, die verbetering kan optreden langzaam optreden . Zelfs als het niet succesvol is, zal een dergelijke techniek veel waarschijnlijk de algehele gezondheid van het dier verbeteren.

Om veel meer te leren over klassieke homeopathische technieken voor deze en andere ziekten die conventionele geneeskunde weinig te bieden heeft, zie de websites www.beyondflatearth.com en mijn eigen website www.doctordym.com.

Huid en vacht