Kan een kleine tik je hond in enorm gevaar brengen?

AddThis Sharing -knoppen aan facebookfaceBookFacebookShare aan TwittertwitterTwitterShare naar PinterestPinterestPinterestShare naar MoreadDthismore7

Over het algemeen is het eenvoudig voor mij om mijn emoties te scheiden van een specifieke huisdieraandoening waar ik studeer of over mentor. Als uw huisdier bijvoorbeeld een huidinfectie heeft, kan uw dierenarts een antibioticum voorschrijven dat uw huisdier tot voltooiing moet nemen – ik kan de eigenaar van de huisdieren precies adviseren hoe hij de medicatie moet opstellen, precies hoeveel om te geven, precies hoeveel te geven, precies Hoe lang om de medicatie op te slaan, evenals welke aanwijzingen om op te letten. De meeste dingen in de geneeskunde zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoeksonderzoek en worden op een rationele manier behandeld, angsten, overdrijvingen en verbeelding uit de vergelijking. Dit geldt voor mij als ik met de meeste dingen omga … behalve teken. Die achtbenige, ziektevoedige, bloeddrinkende vectoren maken me gewoon bang. Ik heb het tot slot toegegeven: ik heb een extreem gezonde angst voor teken.

Tot een paar maanden geleden was een teek voor mij nog een parasiet die zowel met rede als logica moest worden behandeld; Dit veranderde echter toen ik mijn hond Daisy nam voor een wandeling in het bos tijdens een hete dag van de zomer in Florida. Terwijl ik haar weer in de auto kreeg, zag ik een tik, dan een andere, dan een andere. Er waren echt teken om haar heen! Het enige dat ik zou kunnen geloven was dat deze kleine dingen moeilijk zouden zijn om uit al haar dikke vacht te verwijderen en dat deze teken aan vectoren worden gedacht. Vectoren zijn levende organismen die worden begrepen om de ziekte routinematig aan andere levende organismen over te dragen. Er zijn mogelijk verschillende meningen op veel gebieden van de geneeskunde met betrekking tot het verwijderen of de preventie van een tekenaanpand, maar al die wetenschappers en artsen zijn het eens over één ding en dat is dat teken vectoren zijn. Teken verzorgen bacteriële ziekten, virale ziekten, en als dat niet slecht genoeg was, tikken brengen eveneens een neurotoxine die mogelijk andere neurologische nadelige effecten bij zowel huisdieren als mensen kan veroorzaken.

Ziekten die door teken worden overgedragen, zijn meestal moeilijk om vroeg te diagnosticeren, en worden meestal veel later gevonden. Ik had het geluk dat mijn hond geen enkele vorm van ziekten kreeg, maar veel honden hebben niet zoveel geluk. Teken kunnen evenals een extreem ernstige ziekte overbrengen die ook moet worden bekeken als goed wordt behandeld. De meest typische en herkenbare door teken overgedragen ziekte wordt Lyme-ziekte of borreliose genoemd. Transmissie treedt op wanneer een hertentik die is geïnfecteerd met een specifieke bacterie genaamd Borrelia Burgdorferi, bijt de hond. Symptomen, die mogelijk niet maandenlang verschijnen, zijn gewrichtspijn, kreupelheid, ontstoken lymfeklieren, vermoeidheid en koorts. Als de Lyme -ziekte gedurende een lange periode onbehandeld blijft, kan dit uiteindelijk nierfalen veroorzaken, wat potentieel fataal is.

Rocky Mountain Spotted Fever wordt geactiveerd door een type bacteriën genaamd R. Rickettsia, dat wordt overgedragen door de Amerikaanse hondentik en de Lone Star Tick. Symptomen kunnen koorts, gewrichtspijn, huidlaesies (“vlekken”) zijn die worden veroorzaakt door gebieden van bloeding, specifieke neurologische problemen, evenals de hond lijken vaak problemen te hebben om rond te lopen, naast andere problemen. Deze ziekte is extreem gevaarlijk en kan ook potentieel fataal zijn. Nog een ding over Rocky Mountain Spotted Fever is dat het in het hele land lijkt te gebeuren waardoor iedereen zich kwetsbaar voelt.

Canine ehrlichiosis is nog een ziekte die wordt overgedragen door een teek, evenals een bacteriële infectie in de witte bloedcellen van de hondenhonden. De teken die de schuld geven voor de overdracht van de ziekte zijn de bruine hondentik en de eenzame sterrenkist. Wanneer een beet optreedt, kan het lang duren voordat deze ziekte wordt weergegeven, evenals symptomen is misschien niet duidelijk. Symptomen van honden ehrlichiose zijn koorts, angst of lethargie, evenals gewichtsverlies. Bloeden uit de ogen en gekneusde tandvlees worden ook gezien met deze infectie. Soms lijkt deze ziekte een tijdje in een soort remissie te gaan om nog een keer terug te keren.

Een ziekte die ook door teken wordt overgedragen, wordt hondenbabesiose genoemd. Het specifieke type teek dat deze ziekte overbrengt, wordt ixodid genoemd. Deze ziekte is nogal anders dan alle andere door teken overgedragen ziekten, omdat wordt geactiveerd door protozoa en niet door bacteriën. Protozoa zijn enkele celorganismen die het vermogen hebben om alleen te bewegen en hun voedsel uitsluitend van andere organismen te krijgen. Dit organisme valt rode bloedcellen aan en manifesteert zich uiteindelijk als bloedarmoede. Symptomen kunnen slechte eetlust, lethargie, bloedarmoede, geelzucht zijn, evenals een resulterende verkleuring van de urine en/of ontlasting. Canine babesiose is potentieel fataal, omdat het een afname van de bloeddruk die naar de hond wordt geactiveerd, kan veroorzaken om in shock te worden.

Anaplasmose is een ziekte die wordt veroorzaakt door de bacterie -anaplasmaPhagocytophilum dat wordt overgedragen door de hertentik en de westelijke zwartbenige teek. Als gevolg hiervan stopt de hond met eten, en heeft hij mogelijk ook diarree en braken. Nekpijn, spiermassa pijn, epileptische aanvallen, lethargie en zwakte, ontstoken gewrichten, evenals andere neurologische symptomen kunnen ook optreden. Nog een type van de ziekte wordt overgedragen door de bruine hondentik, wat resulteert in blauwe plekken en bloeden uit de neus als gevolg van een afname van de bloedplaatjes van de hond.

Onnodig te zeggen dat deze parasieten niet het soort zijn dat online symbiotisch met mensen en huisdieren – ticks moeten worden behandeld, evenals met een verwijderingsplan en een niveau van een niveau. De allerbeste methode om met teken aan te bieden, is om ze helemaal te voorkomen. Actuele medicijnen zoals K9 Advantix, Frontline Plus, preventische Amitraz -kraag en Scalibor Protector Band voor honden zijn allemaal fantastische methoden om uw hond te helpen beschermen tegen teken. one more new product worth a mention is called Activyl Tick plus which is a monthly spot-on flea as well as tick treatment that contains an ingenious new component called indoxacarb to kills fleas, while likewise containing permethrin to manage ticks as well as reduce the danger van ziekte. Deze gloednieuwe innovatie wordt bioactivatie genoemd. Activyl Tick Plus is alleen voor honden en doodt teken, volwassen vlooien, vlooieneieren en larven. Dit product is ook waterdicht, snel drogend en geurvrij.

Als u een teken op uw hond ziet verbonden, is tijdige actie belangrijk. Elimineer de teek met een fijne snuifjes door hem zo dicht mogelijk bij zijn mond te grijpen en zorgvuldig de tik op te trekken totdat het uitkomt. Houd er rekening mee dat na het elimineren van de tik er rekening mee houdt dat veel ziekte die hier wordt uitgelegd, zich nogal lang later zullen manifesteren, sommige tot een aantal maanden later. Om het nog erger te maken, zijn symptomen van teken overgedragen ziekten moeilijker te herkennen bij huisdieren dan bij mensen. Koorts en gewrichtspijn kunnen eenvoudig te missen zijn bij een hond die over het algemeen niet moppeert of symptomen tonen totdat het zo laat te laat kan zijn. Als u begrijpt dat uw huisdier is gebeten door een tik, betaal dan nauwkeurige rente en wees alert op potentiële symptomen in de komende weken. Als u iets ongewoons opmerkt, is het uiterst belangrijk om de hond naar de dierenarts te brengen.

Behandeling met het juiste antibioticum samen met ondersteunende zorg en andere behandelingen die de dierenarts kan suggereren, kan het leven van uw hond buitengewoon redelijk redden. Hoe eerder deze ziekte zowel wordt betrapt als behandeld, hoe minder pijn en ongemak die uw hond zal ervaren, evenals hoe minder duur de behandeling zal zijn.

Zoals altijd, als u enige vorm van medicatie heeft bijbehorende zorgen, aarzel dan niet om uw 1800 -petmes -apotheker te bellen voor hulp.

Teken