30-daagse uitdaging: leer je hond vijf nieuwe commando’s (dag 23)

voor de afgelopen week of zo, ik heb “Roll om” met ACE drie of vier keer per dag geoefend voor extreem korte periodes. Dit is de moeilijkste van de vijf commando’s die hij kan oppakken. Ik geloof niet dat hij het nog begrijpt, omdat hij meestal gewoon naar me staart, zoals, hè? De enige keren dat hij het alleen heeft gedaan, waren terwijl we in het gras waren. Dit is hoogstwaarschijnlijk omdat hij toch graag in het gras rolt voor de lol. Het is gewoon natuurlijk.

Morgen zal ik een punt maken op de methode “rollen” met hem in het gras. In plaats van me te concentreren op alle vijf opdrachten zoals we vandaag hebben gedaan, zal ik me gewoon concentreren op Roll Over. Mijn plan is om hem zowel een lange wandeling als om de vijf of tien minuten te nemen, te stoppen in het gras en hem te laten rollen. Als hij het alleen goed heeft, zal ik er misschien een enorm spel van maken en hem laten achtervolgen. Ha, als iemand dat zou kunnen zien!

Het probleem met Roll Over is ACE lijkt er niet zo goed over na te denken. Hij heeft ‘leuke’ commando’s zoals springen ontdekt en klimt in eigenlijk een of twee korte sessies. Met Roll Over duurt het echter eeuwig.

Een ander probleem is de bolobsessie van Ace. Wanneer ik alle vijf opdrachten in één sessie methode, kan hij zich niet concentreren, omdat een sfeer is opgenomen voor twee van de commando’s. Nadat deze moeilijkheid voorbij is, zal ik met ACE werken om te ontdekken om een ​​bal te negeren. Het is een echt probleem, omdat hij niet eens kan reageren op fundamentele bevelen als hij over een bal gelooft, zelfs als ik het in mijn tas verberg. Dit maakt me gek, omdat hij me niet op mij zal concentreren.

Ik zal precies zien hoe hij de volgende week langskomt. Vandaag was dag 23 van mijn 30-daagse moeilijkheid om mijn hond vijf nieuwe commando’s te leren: knal, kruip, rol om, ga lang en emmer. Klik hier om mijn andere 30-daagse moeilijkheidsposten te zien.