Gemeenschappelijke huishoudelijke gifstoffen en gevaren voor familie huisdieren

addThis Deling -knoppen naar facebookfaceBookFacebookShare naar twittertwittertwittershare naar pinterestpinterestpinterestshare naar moreaddthismore17

Naarmate het vakantieseizoen nu nadert, is het een goed moment om dierenvoogden te herinneren aan het verhoogde risico op blootstelling aan toxine en huishoudelijke gif voor onze begeleidende dieren. Dit is vooral cruciaal omdat mensen en hun dieren tijdens de wintermaanden veel meer tijd doorbrengen.

Een van de meest voorkomende gevaren is blootstelling aan gifstoffen van knaagdieren in de vorm van lijmvallen of levende vallen. Het is zeer cruciaal voor dierenvoogden om dergelijke vallen goed uit het bereik van hun huisdier te plaatsen. Omdat veel ratten en muizen in de wintermaanden in onze huizen onderdak zoeken, kunnen huisdieren ook worden blootgesteld aan secundaire vergiftiging van knaagdieren die aas hebben ingenomen die in veel van deze vallen worden gebruikt, en die mogelijk niet onmiddellijk worden gedood.

Het grootste risico op blootstelling aan rodenticide is het effect op bloedstolling in onze huisdieren, wat leidt tot mogelijk levensbedreigende bloeding. Elke huisdier die ervan wordt verdacht te worden blootgesteld aan deze rodenticiden, direct of indirect, moet onmiddellijk worden gebracht naar het dichtstbijzijnde veterinaire kantoor, zodat snelle diagnose en behandeling met vitamine K kan worden geïmplementeerd.

Een ander veel voorkomend risico voor huisdieren tijdens de feestdagen is potentiële blootstelling aan huishoudelijke planten en reinigingoplossingen. Terwijl planten als maretak, poinsettia, Azalea en Holly in onze huizen worden gebracht, kunnen nieuwsgierige huisdieren die de stengels en bladeren innemen, lijden aan spijsvertering van overstuur en braken. Veel reinigingsoplossingen, waaronder zeep, wasmiddelen, alcoholen en aardolieproducten kunnen ook braken en diarree veroorzaken, evenals orgaanschade indien ingenomen. Kerstboom ornamenten en cadeauverpakking met klatergoud, touw en linten kunnen allemaal maag-/darmblokkades veroorzaken en moeten buiten bereik van nieuwsgierige huisdieren worden gehouden.

De wintermaanden zijn ook een tijd van het jaar waarin veel antivries in hun auto’s veranderen. Ethyleenglycol (gevonden in veel antivriesproducten en sneeuwbolgeschenken) heeft een zoete smaak die erg aantrekkelijk is voor dieren, en als het zelfs in kleine hoeveelheden wordt ingenomen, kan het acuut nierfalen veroorzaken. Het kiezen van antivriesproducten die bestaan ​​uit propyleenglycol kan nuttig zijn bij het beperken van potentiële inname.

Omdat honden en katten veel meer tijd binnen doorbrengen, is het ook cruciaal om recept en vrij verkrijgbare medicijnen buiten bereik te houden om ook ongewenste inname en blootstelling te stoppen. Ten slotte wordt er tijdens de winter een stimuleerde blootstelling aan ontruimingszouten die op trottoirs en in straten worden gebruikt die kunnen veroorzaken, irritatie voor poten en/of spijsvertering van streek kunnen veroorzaken als ze worden ingenomen. Als er zorgen zijn over mogelijke blootstelling of inname aan vergiften van huishoudens, wordt aanbevolen dat dierenvoogden onmiddellijk contact opnemen met hun lokale dierenarts, evenals 24-uurs lokale en nationale gifcontrolecentra zodat de juiste diagnose en behandeling kunnen worden geïmplementeerd.